Już 24 i 25 sierpnia na jasielskim Rynku odbędzie się wyjątkowe wydarzenie dla wszystkich miłośników serów i regionalnych smaków!

Podczas Festiwalu Karpackiego Sera będziecie mieli okazję:

  • Spotkać producentów regionalnych serów i poznać tajniki ich produkcji.
  • Spróbować tradycyjnych wyrobów serowarskich z Beskidów Sądeckiego i Niskiego, Podhala oraz innych części Karpat.
  • Odkryć bogactwo smaków i aromatów, które doskonale komponują się z lokalnymi winami.

Festiwal odbędzie się podczas XVIII Międzynarodowych Dni Wina, co sprawia, że będzie to doskonała okazja do wymiany doświadczeń i wzajemnej inspiracji między winiarzami, serowarami i gośćmi festiwalu.

Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji! Zapiszcie datę w kalendarzu i przyjdźcie na jasielski Rynek, aby wspólnie odkryć bogactwo karpackich smaków. Do zobaczenia w Jaśle!

Program wydarzenia:

24 sierpnia (sobota) 10:00 – 20:00
Prezentacja wystawców i serów na poszczególnych stoiskach, rozmowy o historii, pasji i serach 
Konkurs dla publiczności na ulubiona serowarnię 
13:00 Pokaz robienia sera podpuszczkowego na stoisku serowarni ZwierzOgród

Na scenie głównej:
18:00 „Pokochaj ser farmerski” – panel dyskusyjny 

25 sierpnia (niedziela) 11:00 – 20:00
Prezentacja wystawców i serów na poszczególnych stoiskach, rozmowy o historii, pasji i serach 

16:00 Pokaz robienia sera podpuszczkowego na stoisku serowarni ZwierzOgród
Ogłoszenie wyników konkursu dla publiczności na ulubioną serowarnię

Na scenie głównej:
14:00 „Produkty lokalne – sery i wino jako wizytówka kulinarna regionu” panel dyskusyjny 

Wszystkie wydarzenia w ramach Festiwalu prowadzić będzie Bartosz Wilczyński – Promotor Kulinarny, ekspert
marketingowy wine&food, enolog i znawca serów. Doradca polskich winiarzy i serowarów. Juror w konkursach
winiarskich i serowarskich. Ekspert Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych. Dziennikarz winiarski i
kulinarny. Współtworzy Radio Kulinarne – pierwszy podcast winiarsko-kulinarny w Polsce.

Poprzedni artykułZapraszamy na XVIII Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle!
Następny artykułKonkurs na dyrektora żłobka miejskiego w Jaśle rozstrzygnięty